Jonas Software
förvärvar Easit

Svenska IT- och mjukvarubolaget Easit AB förvärvas av Jonas Software, som ingår i koncernen Constellation Software och är noterat på Toronto Stock Exchange S&P/TSX 60.
Till vänster: Scott Saklad, Group CEO Jonas Software. Till höger: Fredrik Persson, vd Easit.

Easit AB tillkännager att Easit har blivit förvärvade av Jonas Software och blir därmed en del av Constellation Software Inc. Easit AB är Jonas Softwares första förvärv i Sverige och Norden.

Easit AB utvecklar produkter inom Enterprise Service Management (Easit GO) och Data Management (ETE) och i kombination med mycket kompetenta konsulter levererar Easit lösningar och tjänster till verksamheter inom både privat och offentlig sektor.

– Det här är verkligen en spännande affär för oss. Easits position inom Enterprise Service Management och Data Management i kombination med deras eftertraktade och högt kvalificerade IT-tjänster gör Easit till en högst strategisk investering för oss i Norden. Easit blir en plattform för en fortsatt expansion i Sverige och på den nordiska marknaden, berättar Scott Saklad, Group CEO på Jonas Software.

– Jag är väldigt nöjd med den här affären och att vi har lyckats säkra en ägare som linjerar bra med våra värderingar och strategier. Jonas Softwares långsiktighet och ”hold forever”-strategi passar vår vision och känns som en perfekt matchning för både medarbetare och kunder, berättar Fredrik Persson, vd på Easit.

– Jonas Software är precis vad Easit behöver för att kunna fortsätta växa och stärka våra produkter och tjänster, fortsätter Fredrik Persson.

– Vi ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans med Easits skickliga team samt deras kunder, avslutar Scott Sakland.

Om Easit AB
Easit utvecklar mjukvara inom två affärsområden, Enterprise Service Management och Data Management, samt levererar konsulttjänster inom IT-området till företag och organisationer med hjälp av drygt 90 medarbetare i Sundsvall och Stockholm. Ända sedan starten 1999 har Easit tack vare ett stort kundfokus och engagerade medarbetare utvecklat verksamheten med stark tillväxt.

Easit GO är en digitaliseringsplattform som automatiserar processer och workflows för hela verksamheten. Easits Data Management-plattform ETE erbjuder moderna och flexibla datahanteringslösningar med nytänk och användarfokus.

 

Om Jonas Software
Jonas Software äger över 100 oberoende mjukvaruföretag och varumärken globalt och bistår med strategisk rådgivning och den ekonomisk säkerhet som krävs för att vara ledare på respektive marknad. Jonas Software grundades 1990 i Markham, Kanada, och har sina rötter inom affärsmjukvara för konstruktion och medlemsklubbar, exempelvis countryclubs, golf och fitness. Man har haft en omfattande tillväxt och idag är Jonas Software stolta över att kunna erbjuda industriledande mjukvara för Enterprise Service Management och tillhörande tjänster till mer än 80 000 kunder i över 30+ vertikala marknader.

För mer information:

Scott Saklad
Group CEO Jonas Software.
E-post: ssaklad@jonassoftware.co.uk

Fredrik Persson
VD Easit
E-post: fredrik.persson@easit.com
Tel: 070 343 39 06

Dela

Sök i vårt nyhetsarkiv

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Senaste nyheterna:

Arkiv